SÄLJA

När du ska sälja din bostad kan val av mäklare vara en av de svåraste frågorna. Vad ska du tänka på? Listan kan göras lång. Vi på ANNAHD arbetar utifrån en tro att följande saker är helt avgörande för en optimal fastighetsaffär: kompetens, erfarenhet, tillgänglighet, empati och engagemang.

Värdering

För oss är det viktigt att göra en bra värdering, vi tycker inte om fantasisiffror. Vi vänder på alla stenar för att i samråd med dig kunna fastställa ett så korrekt utgångspris som möjligt. Dels för att du ska ha rätt förväntningar, men även för att en presumtiv köpare ska kunna känna att vi, gemensamt, har gjort en rimlig bedömning av marknaden innan vi lägger bostaden till salu.

Exponering

Vi använder oss endast av professionella fotografer och våra digitala prospekt är omsorgsfullt genomarbetade. Presentationen är det första intrycket och är i våra ögon mycket viktigt. Våra bostadsannonser hittar du på HittaHem.se, Hemnet.se, Booli.se, självklart också på vår egen hemsida, Facebook och Instagram. I de fall du som kund önskar full diskretion handplockar vi de köpare som vi tror är intresserade av ditt boende och kontaktar dem per telefon.

Visning

Vi rekommenderar enskilda visningar men det är du som säljare som bestämmer vilken visningsform du önskar. Oavsett kommer vi att göra allt vi kan för att ta hand om de spekulanter som kommer och tittar. Det betyder att vi alltid har gott om tid och är pålästa avseende informationen om objektet. Vill du inför en visning ha hjälp av en homestagingkonsult har vi många kontakter som vi kan rekommendera.

Budgivning

Du bestämmer när du vill sälja och vilken utformning du önskar på budgivningen. Vi förmedlar alla bud till dig så att du hela tiden vet vad du ska förhålla dig till.

Kontraktsskrivning

Efter att budgivningen är avslutad och du har fått det bud du är nöjd med, är det dags för köpare och säljare att underteckna köpeavtalet. De sker på vårt kontor så snart som möjligt efter budgivningens slut. Vanligtvis betalas 10% av köpeskillingen i handpenning inom cirka vecka från det att köpeavtalet undertecknats.

Tillträde

I god tid innan tillträdesdagen mailar vi information till dig vad du ska tänka på inför tillträdesdagen. På själva tillträdesdagen träffas vi på vårt kontor för att reglera resterande del av köpeskillingen. Fram till denna dag sköter vi de löpande kontakterna med banker och bostadsrättsföreningar och självklart finns vi även tillgängliga efter det att avtaletfullföljts.